Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Check Up Εξατομικευμένης Πρόληψης & Βελτιστοποίηση Υγείας Γενικό Check Up ειδική τιμή 31 ευρώ

vasiko_checkupΜε το Γενικό αιματολογικό Check up ελέγχουμε :

 • το ανοσοποιητικό σύστημα ( φυσιολογία / πιθανή ενεργοποίηση από λοιμώξεις – φλεγμονές / ανεπάρκεια – διαταραχές )
 • προδιαθεσικούς παραγόντες καρδιαγγειακού κινδύνου (δυσλιπιδαιμίες – ενδοαγγειακές φλεγμονές)
 • τα πλέον συχνά χρόνια – σοβαρά νοσήματα (διαβήτης – καρδιαγγειακά – ηπατοπάθειες. – νεφροπάθειες -αυτοάνοσα – ειδικές λοιμώξεις κ.α.)
 • το βασικό μεταβολικό προφίλ του οργανισμού.

Οι εξετάσεις του Γενικού Check Up είναι οι :

 Αιμοδιάγραμμα – Γενική Αίματος (CBC) με 21 παραμέτρων και Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (ESR)

Γίνεται αιμοδυναμική εκτίμηση του οργανισμού με μετρήσεις :

 • Αιματοκρίτη (HCT), αιμοσφαιρίνης (HGB), αριθμού ερυθρών κυττάρων (RBC) και 4 βοηθητικών παραμέτρων αξιολόγησηs της μορφολογίας των ερυθρών κυττάρων .

Ελέγχεται η φυσιολογία της παραγωγής του αίματος και πιθανή αναιμία (από έλλειψη σιδήρου, βιταμινών, στίγματος μεσογειακής αναιμίας, αιματολογικών νοσημάτων κ.α.)

 • Αριθμού των λευκών κυττάρων (WBC), και του λευκοκυτταρικού τύπου (WBC-Dif), ( αναλογία των σχετικών υποπληθισμών : πολυμορφοπύρηνα, λεμφοκύτταρα, μεγάλα μονοπύρηνα, ηωσινόφιλα)

Κρίνεται η κατάσταση ηρεμίας / ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι πιθανών λοιμώξεων – καταστροφών – φλεγμονών, η πιθανή ύπαρξη αλλεργιών, ή παθολογικών νοσημάτων του μυελού των οστών.

 • Αριθμού Αιμοπεταλίων (PLT) Πρώτος έλεγχος σε διαταραχές στην αιμόσταση (π.χ. θρομβοφιλία), παθολογικά νοσημάτα του μυελού των οστών στην αντίδραση σε πιθανές λοιμώξεις και μακροχρόνιες φλεγμονές (π.χ. κάπνιμα)
 • Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών Πρώτη εκτίμηση πιθανής ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού από μακροχρόνιες φλεγμονές και χρόνια νοσήματα. Μη αναμενόμενες τιμές υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου.

Απαραίτητη εξέταση σε ενδείξεις κόπωσης, αίσθηση κρύου, δέκατα, χλωμού χρώματος, επαναλαμβανόμενοι πυρετοί και γενικά σε κάθε περίπτωση υποψίας παθολογικής κατάστασης οποιασδήποτε αιτιολογίας.

Σάκχαρο νηστείας (Gluc) / Σάκχαρο 2-ώρου

Με την μέτρηση του σακχάρου μετά από δωδεκάωρη νηστεία, ελέγχουμε την παρουσία πιθανού διαβήτη από μη αναμενόμενες υψηλές τιμές.

Σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, με παχυσαρκία, σε μακροχρόνιο στρες  ή με οριακές μετρήσεις σακχάρου νηστείας στο παρελθόν προτείνεται την μέτρηση του σακχάρου 2-ώρου. Γίνεται μέτρηση 2 ώρες μετά από πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες και διαπιστώνουμε την δυναμική του οργανισμού να “καίει” σάκχαρο, αποκαλύπτοντας την πιθανή προδιάθεση του ατόμου για διαβήτη.

Απαραίτητη η εξέταση του σακχάρου ιδιαίτερα σε ενδείξεις πολυουρίας, πολυδιψίας, διαταραχές βάρους, μακροχρόνια λήψη κορτιζόνης, οικογενειακό ιστορικό διαβήτη.

Ουρία (Urea) και Κρεατινίνη (Crea)

Αξιολογείται η λειτουργία των νεφρών και η αποτελεσματικότητα τους να απομακρύνουν στις συγκεκριμένες ουσίες, που είναι τα βασικά προς αποβολή υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Επίσης αξιολογείται πιθανή αφυδάτωση, διατροφική διαταραχή, καρδιακή ανεπάρκεια κ.α.

Απαραίτητη εξέταση σε αίσθηση κούρασης, πονοκέφαλο, ενεπαρκή ή υπερβολική λήψη νερού, ολιγοουρία ή πολυουρία,  έντονη γυμναστική, δυσοσμία αναπνοής, λήψη διουρητικών -καρδιολογικών φαρμάκων.

 

Ουρικό οξύ (Uric acid)

Χρησιμοποιείται στην διάγνωση της αρθρίτιδα και σαν δείκτης φθοράς των αρθρώσεων λόγω ηλικίας ή αθλητικής ή και φαρμακευτικής καταπόνησης. Υψηλά επίπεδα ουρικού οξέως αξιολογούνται για τη ρύθμιση των διατροφικών συνηθειών με τροφές φτωχές σε ουρικό οξύ, ή και την ανάγκη λήψης φαρμακευτικής αγωγής.

Απαραίτητη εξέταση σε πόνους αρθρώσεων και στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών (ποδάγρα), αθλητικές καταπονήσεις, διατροφή πλούσια σε ουρικό οξύ.

 

Λιπιδαιμικό προφίλ (βασικό),

Γίνονται μετρήσεις της ολικής χοληστερίνης (Chol), της χοληστερίνης υψηλής πυκνότητας – HDL (προστατευτική χοληστερίνη), της χοληστερίνης χαμηλής πυκνότητας – LDL (βλαπτική χοληστερίνη) , του αθηρωματικού δείκτη, των Τριγλυκεριδίων (Trig) και Ολικών Λιπιδίων (Total Lipids)

Με το λιπιδαιμικό προφίλ γίνεται εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου – αθηρωμάτωσης, από δυσλιπιδαιμία.

Στα αποτελέσματά εκτιμάται η ενδογενής παραγωγή των χοληστερινών καθώς και η διατροφική επιβάρυνση των ζωικών λιπαρών στον οργανισμό μας. Τα αποτελέσματα συναξιολογούνται στο σύνολό τους με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες (κάπνισμα, υπέρταση, διαβήτης, μη άσκηση, διατροφή , οικογενειακό ιστορικό κ.α.) για περαιτέρω διατροφικές συμβουλές ή θεραπευτικές αγωγές με συμπληρώματα διατροφής ή και φάρμακα

Απαραίτητη εξέταση σε άτομα με δείκτες κινδύνου καρδιαγγειακού, ή και ανθυγιεινό τρόπο ζωής – συνήθειες, ενδείξεις αθηρωμάτωσης, οικογενειακό ιστορικό δυσλιπιδαιμίας – καρδιαγγειακών .

C αντιδρώσα πρωτεϊνη ποσοτική / υψηλής ευαισθησία (hs-CRP)

Ευαίσθητος ποσοτικός δείκτης φλεγμονών – καταστροφών του οργανισμού μετρώντας τον βαθμό ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού. Η εξέταση έχει παρόμοια αξιολόγηση με την ΤΚΕ, είναι όμως δείκτης φλεγμονών των τελευταίων τριών ημερών (σε σχέση με την ΤΚΕ που είναι δείκτης του τελευταίου μήνα), αλλά και πολύ ποιο ευαίσθητος από την ΤΚΕ.

Χρησιμοποιείται υπό συνθήκες, στην ανίχνευση :

του ενεργού σχηματισμού αθηρωματικών πλακών εντός των αγγείων

– φλεγμονών από νοσήματα αρθρώσεων, δοντιών και των  αλλά και άλλων οργάνων

– φλεγμονώδους επίδρασης του καπνού ή της παχυσαρκίας

 

Ηπατικά ένζυμα : τρανσαμινάσες (AST και ALT) και γ-GT

Ελέγχεται η φυσιολογία της ηπατικής λειτουργίας και εκτιμάται πιθανή επιβάρυνση του ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων, πολυφαγία – παχυσαρκία, λιπώδη διήθηση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α. Οι εξετάσεις μπορούν να υποδείξουν λοιμώξεις του ήπατος όπως η ηπατίτιδα Β και C.

Απαραίτητος ο έλεγχος για την εκτίμηση της ορθής μεταβολικά λειτουργίας και της γενικότερης ασφάλειας του οργανισμού.

 

Γενική ούρων

Γίνεται εκτίμηση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος (νεφρών – κύστεως) με

 • την μέτρηση πολλαπλών χημικών ουσιών ( σάκχαρο, αιμοσφαιρίνη, κετόνες κ.α),
 • την μέτρηση φυσικών παραμέτρων (ειδικό βάρος, χρώμα, θολερότητα κ.α.)
 • την μικροσκοπική εξέταση τους (μέτρηση λευκών – ερυθρών αιμοσφαιρίων, μικροβίων, μυκήτων, κρυστάλλων, κυττάρων νεφρών ή κύστεως κ.α, )

ανίχνευση και έλεγχος του βαθμού ενυδάτωσης του οργανισμού.

Μπορούν να διαπιστωθούν τυχόν λοιμώξεων της ουροδόχου  κύστεως, επικίνδυνες διαταραχές του μεταβολισμού, ( π.χ. σε απότομη απώλεια βάρους), και σοβαρότερα εκφυλιστικά νοσήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως.

 

Πληροφορίες επιλεγμένες – ενδεικτικές* με πηγές :

 •  MayoClinic.org
 • Labtestsonline.org
 • Interpretation of Diagnostic Tests – J.Wallach

* Η επιλογή των εξετάσεων γίνεται με απόλυτα εξατομικευμένα κριτήρια. Η ακριβής επιλογή είναι ευθύνη του θεράποντα ιατρού σας

Επιμέλεια : Ιωάννης Γρατσίας Lab Director / Clinical Biochemist

Μάιος 2019

Οι εξετάσεις σας με αναλυτικά συστήματα και αντιδραστήρια

 κορυφαίας ποιότητας SIEMENS-USA  BECMAN COULTER-USA

 

Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνεται :
 • να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
 • η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
 • το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωικά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
 • το πρωί να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.
Για τη λήψη των ούρων :
 • συλλέγονται τα πρώτα πρωϊνά.
 • τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
 • τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουροσυλλέκτη.

Τα αποτελέσματα δίνονται εντός 2 ωρών.

Ειδική τιμή περιόδου στα 31 ευρώ.(αρχική 93 ευρώ)

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Ιατρεία

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Κλινικοί Ιατροί: Καρδιολόγος Α. Καστανάς, Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση : Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος