Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Προληπτικά Check Up Γενικό Check Up ειδική τιμή 31 ευρώ

vasiko_checkupΜε το Γενικό Check up πραγματοποιούμε βασικό έλεγχο στο ανοσοποιητικό, μέτρηση προδιαθεσικών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου (δυσλιπιδαιμίες – ενδοαγγειακές φλεγμονές) και ανιχνεύουμε πιθανά νοσήματα (διαβήτης – καρδιαγγειακά – ηπατοπάθειες. – λοιμώξεις) Επιπρόσθετα, γίνεται και μία πρώτη εκτίμηση του μεταβολικού προφίλ του οργανισμού.

Οι εξετάσεις του Γενικού Check Up είναι οι :

Γενική Αίματος – Αιμοδιάγραμμα 21 παραμέτρων και Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (Τ.Κ.Ε.)

Γίνεται συνολική  αιμοδυναμικής εκτίμηση του οργανισμού με μετρήσεις :

 • Aιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνης, ερυθρών κυττάρων και 4 βοηθητικών παραμέτρων αξιολόγησηs της μορφολογίας των ερυθρών κυττάρων .

Κρίνεται η φυσιολογία της παραγωγής του αίματος αλλά και πιθανές ενδείξεις αναιμίας (έλλειψη σιδήρου, βιταμινών, στίγματος μεσογειακής αναιμίας, αιματολογικών νοσημάτων κ.α.)

 • Αριθμού των λευκών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, και του λευκοκυτταρικού τύπου, δηλαδή της αναλογίας των σχετικών υποπληθισμών των λευκών κυττάρων (πολυμορφοπύρηνα, λεμφοκύτταρα, μεγάλα μονοπύρηνα, ηωσινόφιλα).

Κρίνεται η «ηρεμία» ή μη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι πιθανών λοιμώξεων ή καταστροφών του οργανισμού (φλεγμονές), καθώς και η ύπαρξη αλλεργιών, ή παθολογικών νοσημάτων του μυελού των οστών.

 • Αιμοπεταλίων, των υπεύθυνων κυττάρων για την αιμόσταση, που αξιολογούνται σε πιθανές λοιμώξεις, μακροχρόνιες φλεγμονές (π.χ. κάπνιμα), αλλά και σε διαταραχές στην αιμόσταση (π.χ. θρομβοφιλία).
 • ΤΚΕ για την πρώτη εκτίμηση πιθανής ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού από μακροχρόνιες φλεγμονές και νοσήματα του οργανισμού. Μη αναμενόμενες τιμές υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου.

Απαραίτητη εξέταση σε κόπωση, αίσθηση κρύου, δέκατα, χλωμό χρώμα, επαναλαμβανόμενοι πυρετοί.

Σάκχαρο νηστείας (Gluc) / Σάκχαρο 2-ώρου

Με την μέτρηση του σακχάρου μετά από δωδεκάωρη νηστεία, ελέγχουμε την παρουσία πιθανού διαβήτη από μη αναμενόμενες υψηλές τιμές.

Σε περιπτώσεις που έχει στο παρελθόν μετρηθεί σάκχαρο ελαφρά πάνω από το ανώτερο όριο ή λίγο κάτω από το κατώτερο όριο, προτείνουμε την μέτρηση του σάκχαρου 2-ώρου. Αυτή γίνεται 2 ώρες μετά από πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες και διαπιστώνουμε την δυναμική του οργανισμού να “καίει” σάκχαρο, αποκαλύπτοντας την πιθανή προδιάθεση του ατόμου για διαβήτη. Η εξέταση του σακχάρου 2-ώρου, προσεγγίζει σε ένα βαθμό την καμπύλη σακχάρου, και προτείνεται ιδιαίτερα και σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, ή με παχυσαρκία ή σε μακροχρόνιο στρες.

Απαραίτητη εξέταση σε πολυουρία, πολυδιψία, διαταραχές βάρους, μακροχρόνια λήψη κορτιζόνης, οικογενειακό ιστορικό διαβήτη.

Ουρία (Urea) και Κρεατινίνη (Crea)

Με την μέτρηση τους, αξιολογείται η λειτουργία των νεφρών και η αποτελεσματικότητα τους να απομακρύνουν τις συγκεριμένες τοξίνες, που είναι τα βασικά προς αποβολή υποπροϊόντα του μεταβολισμού. Επίσης αξιολογείται πιθανή αφυδάτωση, διατροφική διαταραχή, καρδιακή ανεπάρκεια κ.α.

Απαραίτητη εξέταση σε αίσθηση κούρασης, πονοκέφαλο, ολιγοουρία ή πολυουρία,  δυσοσμία αναπνοής, λήψη πολλών φαρμάκων.

 

Ουρικό οξύ (Uric acid)

Χρησιμοποιείται στην διάγνωση της αρθρίτιδα και σαν δείκτης φθοράς των αρθρώσεων λόγω ηλικίας ή αθλητικής ή και φαρμακευτικής καταπόνησης. Υψηλά επίπεδα ουρικού οξέως αξιολογούνται για τη ρύθμιση των διατροφικών συνηθειών με τροφές φτωχές σε ουρικό οξύ, ή και την ανάγκη λήψης φαρμακευτικής αγωγής.

Απαραίτητη εξέταση σε πόνους αρθρώσεων και στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών (ποδάγρα), αθλητικές καταπονήσεις, διατροφή πλούσια σε ουρικό οξύ.

 

Λιπιδαιμικό προφίλ (βασικό),

με μετρήσεις της ολικής χοληστερίνης (Chol), της χοληστερίνης υψηλής πυκνότητας – HDL (προστατευτική χοληστερίνη), της χοληστερίνης χαμηλής πυκνότητας – LDL (βλαπτική χοληστερίνη) , του αθηρωματικού δείκτη, των Τριγλυκεριδίων (Trig) και Ολικών Λιπιδίων (Total Lipids)

Με το λιπιδαιμικό προφίλ γίνεται εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου – αθηρωμάτωσης, από δυσλιπιδαιμία.

Στα αποτελέσματά εκτιμάται η ενδογενής παραγωγή των χοληστερινών καθώς και η διατροφική επιβάρυνση των ζωικών λιπαρών στον οργανισμό μας. Τα αποτελέσματα συναξιολογούνται στο σύνολό τους με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες (κάπνισμα, υπέρταση, διαβήτης, μη άσκηση, διατροφή κ.α.) για περαιτέρω διατροφικές συμβουλές ή θεραπευτικές αγωγές με συμπληρώματα διατροφής ή και φαρμάκων, εάν τελικώς αυτά κριθούν απαραίτητα.

Απαραίτητη εξέταση σε άτομα με δείκτες κινδύνου καρδιαγγειακού, ή και ανθυγιεινό τρόπο ζωής -συνήθειες.

C αντιδρώσα πρωτεϊνη ποσοτική / υψηλής ευαισθησία (hs-CRP)

Ευαίσθητος δείκτης φλεγμονών – καταστροφών του οργανισμού, που αξιολογεί συνολικά την κατάσταση ενεργοποίησης ή μη του ανοσοποιητικού. Η εξέταση έχει παρόμοια αξιολόγηση με την ΤΚΕ, είναι όμως δείκτης φλεγμονών των τελευταίων τριών ημερών (σε σχέση με την ΤΚΕ που είναι δείκτης του τελευταίου μήνα), αλλά και πολύ ποιο ευαίσθητος από την ΤΚΕ.

Η ανάλυση  λόγω της αυξημένης ευαισθησίας της, μπορεί να ανιχνεύσει :

–  μικρές φλεγμονές των δοντιών και των αρθρώσεων αλλά και άλλων οργάνων

–  φλεγμονώδη επίδραση του καπνού ή παχυσαρκίας

– τον ενεργό σχηματισμό αθηρωματικών πλακών εντός των αγγείων (συναξιολογείται μαζί με το λιπιδαιμικό προφίλ στην εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου).

 

Ηπατικά ένζυμα : τρανσαμινάσες (AST και ALT) και γ-GT

Με την ταυτόχρονη μέτρηση και των τριών αναλύσεων, ελέγχεται η φυσιολογία της ηπατικής λειτουργίας και εκτιμάται πιθανή επιβάρυνση του ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων, αλλά και από πολυφαγία, λιπώδη διήθηση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α. Οι εξετάσεις μπορούν να υποδείξουν λοιμώξεις του ήπατος όπως η ηπατίτιδα Β και C (σεξουαλικά και ιατρογενώς μεταδιδόμενα).

Απαραίτητος ο έλεγχος για την εκτίμηση της ορθής μεταβολικά λειτουργίας και ασφάλειας του οργανισμού

 

Γενική ούρων

χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βαθμού ενυδάτωσης του οργανισμού, της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και κυρίως των νεφρών, και για την ανίχνευση τυχόν λοιμώξεων της ουροδόχου  κύστεως.

Μπορούν επίσης να διαπιστωθούν έγκαιρα επικίνδυνες διαταραχές του μεταβολισμού, όπως σε περιπτώσεις απότομης απώλειας βάρους, αλλά και σοβαρότερα εκφυλιστικά νοσήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως.

Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν
Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνονται τα εξής :
 • να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
 • η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
 • το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωικά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
 • το πρωί να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.
Για τη λήψη των ούρων :
 • συλλέγονται τα πρώτα πρωϊνά.
 • τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
 • τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουροσυλλέκτη.

Τα αποτελέσματα δίνονται εντός 2 ωρών.

Ειδική τιμή περιόδου στα 31 ευρώ.(αρχική 93 ευρώ)

Απαιτείται η κράτηση του πακέτου τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Ιατρεία

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Ιατροί: Παθολόγος Λ. Νικολιδάκης, Καρδιολόγος Α. Καστανάς, Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση : Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος