Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Αλλεργίες – Διατροφικές Διαταραχές – Δυσανεξία Δυσανεξία Τροφών

disanexia_trofonΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η δυσανεξία είναι αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι συγκεκριμένων τροφών, μέσω αντισωμάτων χαμηλής αντιδραστικότητας IgG.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΣΗΜΑΣΙΑ

Πολλά άτομα, όταν καταναλώνουν συστηματικά τις ίδιες τροφές αναπτύσουν αντιδράσεις δυσανεξίας στις τροφές.

 

Η αντίδραση αυτή μπορεί να προκαλέσει:

  •  συμπτώματα στομαχικών -εντερικών φουσκωμάτων, δυσλειτουργιών του εντέρου, καχεξίας
  • κατακράτηση υγρών και επομένως συντήρηση υψηλότερου βάρους.
  • «κλείδωμα» του μεταβολισμού σε χαμηλά επίπεδα και επομένως αδυναμία απώλειας βάρους με σχετικά χαλαρές δίαιτες.

 

Η σημασία της γνώσης της δυσανεξίας σε μία τροφή, δίνει την δυνατότητα :

  • προγραμματισμού αποχής ή μείωση λήψης της συγκεκριμένης τροφής για κάποιο διάστημα ώστε να αναστραφεί η δυσανεξία σε αυτή
  • προγραμματισμού ειδικού διαιτολογίου για την αποφυγή επέκτασης της δυσανεξίας σε άλλες τροφές

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Στο συγκεκριμένο τεστ γίνεται ποσοτική μέτρηση στα αντισώματα IgG έναντι κάθε τροφής ξεχωριστά ( ΔΕΝ είναι τέστ πολικότητας των λευκών κυττάρων, ούτε τεστ ηλεκτομαγνητισμού του σώματος, τα οποία είναι με αμφίβολη επιστημονική στήριξη και χρησιμότητα).

Οι τροφές στις οποίες γίνεται ανάλυση είναι οι:

  • Αμύγδαλο, Αράπικο φιστίκι, Ηλιόσπορος ,
  • Τυρί Cottage, Αμερικάνικο τυρί , Τυρί Cured ,
  • Πιπέρι, Πιπεριά ,
  • Κρέας Μοσχάρι, Χοιρινό, Αρνί, Κοτόπουλο, Κουνέλι, Γαλοπούλα,
  • Μουρούνα, Σολωμός,  Πέστροφα, Τόνος ,Μπακαλιάρος,  Αστακός ,  Καλαμάρι,  Γλώσσα ψάρι , Σαρδέλλα , Μαλάκια,  Γαρίδες
  • Τομάτα, Αγγούρι ,Σπαράγγι,  Αγκινάρα,  Λάχανο, Κολοκύθες , Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Λαχανίδες, Σέσκουλο
  • Μελιτζάνα, Σπανάκι, Μαϊντανός , Σέλινο
  • Μπιζέλια, Μαυρομάτικα, Αρακάς,  Φασολάκια, Φακές
  • Γλυκοπατάτα, Πατάτα,  Κρεμμύδι, Σκορδο, Καρότο
  • Αχλάδι, Μήλο, Σταφύλι, Γκρέιπ Φρουτ, Πορτοκάλι, Λεμόνι,  Πεπόνι, Ανανάς, Δαμάσκηνα, Ροδάκινο, Φράουλα, Μπανάνα, Αβοκάντο
  • Μέλι, Ζάχαρη, Σοκολάτα, Καφές , Τσάι, Κανέλλα ,
  • Αυγό, Γάλα αγελάδος,  Γιαούρτι, Βούτυρο
  • Σίκαλη, Κριθάρι, Σιτάρι, Βρώμη, Μαγιά μπύρας, Βύνη, Μαγιά φούρνου, Σόγια, Ρύζι, Καλαμπόκι
  • Ελιά, Μουστάρδα, Καρύδι Cola Nut, Μανιτάρι

 

Πληροφορίες επιλεγμένες – ενδεικτικές. Η διάγνωση επεξήγηση και θεραπεία είναι αποκλειστική ευθύνη του θεράποντα ιατρού σας

Επιμέλεια : Ιωάννης Γρατσίας Lab Director / Clinical Biochemist

Μάρτιος 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τον εργαστηριακό έλεγχο απαιτείται απλή αιμοληψία.

Δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία ή δίαιτα.

ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

Η αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ( ωράριο εργαστηρίου 7.30 π.μ. – 7,30 μ.μ.).

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τα αποτελέσματα δίνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις δυσανεξίας ΔΕΝ συνταγογραφούνται στον ΕΟΠΥΥ.

Το κόστος του τεστ των 90 αναλύσεων είναι 290 ευρώ.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης -Υπερήχων – Ιατρεία

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Υπέρηχοι – Triplex / Doppler

Κλινικοί Ιατροί: Καρδιολόγος Α. Καστανάς, Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση : Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος