Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Εξειδικευμένα Check Up Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

sexoualikos_metadidomenaΤα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ελέγχονται προληπτικά, καθώς η μετάδοση τους γίνεται τις περισσότερες φορές από άτομα που δεν το έχουν αντιληφθεί ότι πάσχουν απο αυτά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χρόνος για την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων και ενοχλήσεων κυμαίνεται από λίγους μήνες έως αρκετά χρόνια.

 Α’ Επίπεδο αναλύσεων, ιδιαίτερα επικίνδυνες λοιμώξεις :

Ηπατίτιδες Β και C (HBV, HCV) : είναι ιογενείς λοιμώξεις που επιρρεάζουν το ήπαρ.

 • Ο τύπος Β μεταδίδεται ιδιαίτερα εύκολα (ακόμη και με ερωτικό φιλί). Σε οξεία φάση λοίμωξης, η ηπατίτιδα Β μπορεί να γίνει επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή. Η έγκαιρη διάγνωση της είναι απαραίτητη για την λήψη κατάλληλων προφυλακτικών μέτρων για το ίδιο το άτομο που έχει μολυνθεί. Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β αποτρέπει την μετάδοση της. Όμως για να παραμένει το εμβόλιο αποτελεσματικό, θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ο έλεγχος της επάρκειας των αντισωμάτων (anti-HBs) ώστε να καλυφθεί έγκαιρα η ανάγκη αναμνηστικού εμβολιασμού. Το τεστ για την ηπατίτιδα Β (HBsAg) ανιχνεύει την λοίμωξη, 20 περίπου ημέρες μετά την ημέρα της μετάδοσης του ιού.
 • Ο τύπος C μεταδίδεται πιό δύσκολα, αλλά μεταπίπτει σε χρόνια λοίμωξη και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την ανάπτυξη της θανατηφόρου ηπατικής κίρρωσης αλλά ηπατικού καρκίνου. Η έγκαιρη διάγνωση δίνει την δυνατότητα για την απαραίτητη θεραπεία, και εκρίζωση της νόσου πριν την δημιουργία βλαβών. Το τεστ ανιχνεύει την λοίμωξη, 3 μήνες μετά την ημέρα της μετάδοσης του ιού με αξιοπιστία >95%

HIV-Ag (p24) + anti-HIV I/Io/II: Εντοπίζεται ο ιός με την πλέον αξιόπιστη και ευαίσθητη μέθοδο άμεσου προσδιορισμού του (αντιγόνο Ag P24) και της ταυτόχρονης ανίχνευσης των αντισωμάτων που αναπτύσει ο οργανισμός και στους δύο τύπους ( I & II ). Η πρώιμη ανίχνευσή του είναι εξαιρετικά σημαντική για την έγκαιρη φαρμακευτική αντιμετώπισή της λοίμωξης, και τη μετάπτωσή της σε χρόνιο νόσημα, με αναλογικά πολύ χαμηλότερη επικινδυνότητα. Το τεστ ανιχνεύει την λοίμωξη, 30 περίπου ημέρες μετά την ημέρα της μετάδοσης του ιού με αξιοπιστία > 95%.

Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για πλέον γρήγορη ανίχνευση των λοιμώξεων από ηπατίτιδες B & C αλλά και από τον HIV, εκτελούμε τα αντίστοιχα τεστ μοριακής βιολογίας HBV, HCV, HIV, τα οποία παρουσιάζουν και πρακτικά αξιοπιστία 100%.

Σε περίπτωση που πιθανός χρόνος λοίμωξης είναι μέχρι τρία 24-ωρα, πηγαίνετε ή επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με τα κέντρα Ειδικών Λοιμώξεων μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων ή με το ΚΕΛΠΝΟ ώστε να σας δοθεί εάν είναι εφικτό η προληπτική θεραπεία με την οποία αποφεύγεται η μετάδοση της λοίμωξης

Σύφιλη: βακτηριακή λοίμωξη που ανιχνεύεται με την εξέταση αίματος VDRL. Η ασθένεια επηρρεάζει τους βλενογόννους και δημιουργεί πληγές στο δέρμα, κάνοντας εξαιρετικά εύκολη τη μετάδοση άλλων ασθενειών. Είναι εύκολα θεραπεύσιμη με αντιβίωση.

 B’ Επίπεδο αναλύσεων , λοιμώξεις με μακροχρόνιες βλάβες του γεννητικού συστήματος

Οι επιπτώσεις που έχουν στην υγεία είναι μακροχρόνιες και πολλές φορές μπορεί να είναι και ιδιαίτερα καταστροφικές για το γεννετικό σύστημα. Μεταξύ των επιπτώσεων, είναι :

 •  στειρότητα για άνδρες και γυναίκες.
 •  κολπίτιδες και τραχηλίτιδες, οι οποίες αυξάνουν την πιθανότητα έκτοπων κυήσεων.
 •  καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας.
 • δερματικές αλλοιώσεις .
 • σοβαρές συστηματικές νόσοι με σοβαρές επιπλοκές σε μία μέλλουσα εγκυμοσύνη.

Εάν διαπιστώσετε ότι πάσχετε από οποιοδήποτε σεξουαλικό νόσημα, θα πρέπει να ενημερώσετε τους πρόσφατους σεξουαλικούς σας συντρόφους, ώστε να εξετασθούν κι αυτοί.

 Οι αναλύσεις που προτείνουμε είναι για την ανίχνευση των :
 • Αερόβια & αναερόβια καλλιέργεια για την ανίχνευση κοινών μικροβίων ή μυκήτων.
 • Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα, Μυκόπλασμα: ανιχνεύονται με ειδική καλλιέργεια και είναι οι πλέον συχνές βακτηριακές λοιμώξεις του γεννετικού συστήματος, που είναι συνήθως ασυμπτωματικές. Η όποια λοίμωξη θεραπεύεται με απλή αντιβίωση, ενώ η μακροχρόνια αθεράπευτη παραμονή της έχει σοβαρές επιπτώσεις, ακόμα και στα παιδιά που μπορεί να γεννηθούν στο μέλλον.
 •  Γονόρροια: βακτηριακή λοίμωξη που ανιχνεύεται με καλλιέργεια, η οποία είναι εύκολα θεραπεύσιμη με αντιβίωση, αλλά εάν παραμείνει αθεράπευτη, μπορεί να προκαλέσει στειρότητα.

 

 • Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV): ο κυρίως υπεύθυνος για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου, ενώ ανιχνεύεται και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των καρκίνων του μαστού. Τις περισσότερες φορές ανιχνεύεται έμμεσα, με το τεστ ΠΑΠ. Επειδή υπάρχουν πολύ τύποι του ιού, μεταξύ των οποίων λίγοι είναι επικίνδυνοι, όταν χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε τη λοίμωξη από τον HPV, ανιχνεύουμε, με εξειδικευμένα τεστ μοριακής βιολογίας, μόνο τους επικίνδυνους τύπους (HPV types 16, 18, 31, 33, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68, και 73 ). Το τεστ μοριακής βιολογίας προτείνεται κατόπιν σύστασης του γυναικολόγου.
 •  Έρπης επιχείλιος (Ι), γεννητικών οργάνων(ΙΙ) (HSV I/II): από τη στιγμή που κάποιο άτομο μολυνθεί από ερπητοϊό, τότε γίνεται χρόνιος φορέας του ιού, ο οποίος εκδηλώνει περιοδικά συμπτώματα με χαρακτηριστικούς δερματικούς ερεθισμούς και εξανθήματα. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με μολυσμένη περιοχή, κατά τη φάση ενεργοποίησής του (με εξανθήματα).
Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν

Οι καλλιέργειες για τις γυναίκες προτείνεται να γίνονται την 12η-15η ημέρα της περιόδου και πραγματοποιούνται με λήψη κολπικού εκκρίματος. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο για να κλείσετε ραντεβού.

Για τους άνδρες οι καλλιέργειες γίνονται κατόπιν ραντεβού. Να αποφεύγεται η ούρηση 2 – 3 ώρες πριν την λήψη του δείγματος

Οι εξετάσεις αίματος γίνονται χωρίς καμία προετοιμασία καθημερινά.

Τα αποτελέσματα για ηπατίτιδες B, C , VDRL & HIV δίνονται αυθημερόν (εφ’ όσον η αιμοληψία έχει γίνει εώς τις 12.30 το αργότερο).

Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών βγαίνουν σε 2 – 3 εργάσιμες.

Προσφορές Μηνός

Ο έλεγχος για ηπατίτιδες, AIDS, σύφιλη ( HBsAg, Anti-HCV, Anti-HIV, VDRL)  38 ευρώ.

Καλλιέργειες σε αερόβια, αναερόβια, μύκητες ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα  χλαμύδια είναι 40 ευρώ.

Αντιβιόγραμμα (αν χρειαστεί) 15 ευρώ.

Μυκητόγραμμα (αν χρειαστεί) 20 ευρώ.

HPV/DNA είναι 90 ευρώ.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Ιατρεία

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Ιατροί: Παθολόγος Λ. Νικολιδάκης, Καρδιολόγος Α. Καστανάς, Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση : Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος