Αμπελόκηποι 210-6983 222 | 213-0312 000 - Γκύζη 216-070 0000

Online Ψηφιακός Φάκελος Εξετάσεων

Εμφανίστε - εκτυπώστε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του επιθυμητού παραπεμπτικού - εντολής

Δώστε, με απόλυτη ασφάλεια, πρόσβαση στα τρίτα πρόσωπα που επιθυμείτε

Παράσιτα STD Υπογονιμότητας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Τα Παράσιτα STD Υπογονιμότητας είναι λοιμώξεις των ουρογεννητικών περιοχών από ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα, χλαμύδια, γονόρροια, ή συνδυασμό αυτών, που μακροχρόνια υποβιβάζουν την γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΣΗΜΑΣΙΑ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ελέγχονται προληπτικά, καθώς η μετάδοση τους γίνεται τις περισσότερες φορές από άτομα που δεν το έχουν αντιληφθεί ότι πάσχουν.

Οι επιπτώσεις που έχουν στην υγεία είναι μακροχρόνιες και πολλές φορές μπορεί να είναι και ιδιαίτερα καταστροφικές για το γεννητικό σύστημα. Μεταξύ των επιπτώσεων, είναι :

 1.  στειρότητα για άνδρες και γυναίκες.
 2. χρόνιες κολπίτιδες και τραχηλίτιδες, οι οποίες αυξάνουν την πιθανότητα έκτοπων κυήσεων.
 3.  καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας.
 4. δερματικές αλλοιώσεις.
 5. σοβαρές συστηματικές νόσοι με σοβαρές επιπλοκές σε μία μέλλουσα εγκυμοσύνη.

Εάν διαπιστώσετε ότι πάσχετε από οποιοδήποτε σεξουαλικό νόσημα, θα πρέπει να ενημερώσετε τους πρόσφατους σεξουαλικούς σας συντρόφους, ώστε να εξετασθούν κι αυτοί.

 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Για τον έλεγχο γίνεται λήψη δείγματος από την ουρογεννητική περιοχή με την χρήση κατάλληλων βαμβακοφόρων στειλεών. Η λήψη είναι αναίμακτη, χωρίς τραυματισμούς ή πόνο, και γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Στα δείγματα, ανιχνεύονται στοχευμένα:

 1. Αερόβια / αναερόβια μικρόβια και μύκητες Οι παρασιτώσεις αυτές μπορεί να είναι ασυμπτωματικές ή και να έχουν μέχρι και έντονες ενοχλήσεις ή ιδιάζουσες μυρωδιές ή εκκρίσεις και προσβάλλουν συνολικά βλεννογόνους στο ουροποιητικό και στο αναπαραγωγικό σύστημα.
 2. Χλαμύδια του τραχώματος (C. trachomatis) Είναι παράσιτα που προκαλούν μόλυνση στους βλεννογόνους, στο ουροποιητικό και στο αναπαραγωγικό σύστημα. Η λοίμωξη είναι συνήθως ασυμπτωματική. Προκαλεί ουρηθρίτιδα, επιδιδυμίτιδα, τραχηλίτιδα, ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα, αλλά και υπογονιμότητα και στη γυναίκα και στον άνδρα.
 3. Τα μυκοπλάσματα Είναι ποικιλία μικροοργανισμών με κύρια παθογεννετικά στελέχη τα M.Hominis , M.Genitalium και U.Urealyticum. Οι λοίμωξη από μυκόπλασμα προσβάλει το ουροποιητικό και το κατώτερο γεννητικό σύστημα σε άνδρες και γυναίκες. Η λοίμωξη παρουσιάζεται ως εξαιρετικά συχνή σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Προκαλούν ουρηθρίτιδα, σαλπιγγίτιδα, ενδομητρίτιδα και χοριοαμνιονίτιδα (κατά την εγκυμοσύνη) αλλά συσχετίζονται με την ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα, πρόωρη κύηση και αποβολές.
 4.  Τριχομονάδες (trichomonas vaginalis) Είναι παράσιτα που προσβάλουν αρκετά συχνά τα γεννητικά όργανα και το κατώτερο ουροποιητικό. Στους  άνδρες μεταδίδονται με σεξουαλική επαφή, και μπορεί να εκδηλώσουν ενοχλήσεις στην ούρηση και στην εκσπερμάτιση. Στις γυναίκες μπορεί να μεταδοθούν και με επαφή από μολυσμένα υφάσματα και προκαλεί συνήθως τραχιλίτιδα με ενοχλήσεις στην σεξουαλική επαφή.
 5. Γονόρροια Προκαλείται από το βακτήριο Neisseria gonorrhoeae. Προκαλεί ουρηθρίτιδα, ενδοτραχηλίτιδα και δερματικές αλλοιώσεις Χρόνια λοίμωξη συσχετίζεται με αρθρίτιδα και τενοντοθηκίτιδα, ενώ σπανιότερα με ενδοκαρδίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Η ανίχνευση σε κοινά μικρόβια και μύκητες γίνεται με κλασσικές καλλιέργειες.

Η ανίχνευση σε χλαμύδια, μυκόπλασμα, τριχομονάδες, γονόρροια, γίνεται με δύο διαφορετικές τεχνικές:

 1. Κλασσικές καλλιέργειες που προτείνονται ως αρχικά τεστ λόγω του, αναλογικά, χαμηλού κόστους. Έχουν όμως περιορισμούς στην ευαισθησία τους δίνοντας και ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, σε άτομα με λοίμωξη.
 2. Μοριακή ανίχνευση DNA με πολύ υψηλότερη ευαισθησία, και ικανότητα ανίχνευσης στοιχειώδους παρουσίας των βακτηριδίων. Προτείνεται, σε περιπτώσεις αρνητικού αποτελέσματος των καλλιεργειών, σε αδιευκρίνιστες καταστάσεις ή όπου υπάρχει απαίτηση απόλυτου αποτελέσματος

Η  όποια λοίμωξη θεραπεύεται με απλή αντιβίωση, ενώ η μακροχρόνια αθεράπευτη παραμονή της έχει σοβαρές επιπτώσεις, ακόμα και στα παιδιά που μπορεί να γεννηθούν στο μέλλον.

Η λήψεις γίνονται κατόπιν συνεννόησης και με ραντεβού

Ιδιωτικά το κόστος

 1. Καλλιέργειες σε αερόβια, αναερόβια, μύκητες είναι 15 ευρώ
 2. Καλλιέργειες συνδιασμένες σε αερόβια, αναερόβια, μύκητες, ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα  χλαμύδια είναι 40 ευρώ.
 3. Μοριακή ανίχνευση DNA σε ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα  χλαμύδια είναι 90 ευρώ.
 4. Αντιβιόγραμμα (αν χρειαστεί) 15 ευρώ.
 5. Μυκητόγραμμα (αν χρειαστεί) 20 ευρώ.

Πληροφορίες επιλεγμένες – ενδεικτικές με πηγές :  Interpretation of Diagnostic Tests – J.Wallach  και https://labtestsonline.org

Η επιλογή και επεξήγηση χρήσης της ανάλυσης είναι αποκλειστική ευθύνη του θεράποντα ιατρού σας

Επιμέλεια : Ιωάννης Γρατσίας Δ/της Εργαστηρίου / MSc Clinical Biochemistry - Molecular Biology

Απρίλιος 2019

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Μικροβιολογικό Μοριακή DNA Υπέρηχοι ΕΟΠΥΥ – Ιατρεία

Διαγνωστικό : Δ/ντης Βιοχημικός Ι. Γρατσίας –  Βιοπαθολόγος Ι. Κατσαβοχρήστος / Μ. Κολοκούρη – Ακτινοδιαγνώστης Σ. Αλαγιάννης

 

Ιατροί : Γενικός Ιατρός Χ. Χρυσανθάκη – Ενδοκρινολόγος Ε. Τυφοξήλου – Καρδιολόγος Α. Καστανάς – Νευρολόγος Γ. Καραγιώργης – Ουρολόγος Κ. Ψυλλιάς – Πνευμονολόγος Ζαφειρία Μπαρμπαρέσσου

 

Ευθύνη & Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη – Εξατομικευμένη Ιατρική Πράξη με Ευγένεια και Ενσυναίσθηση

 

Κορυφαία επίδοση ικανοποίησης εξεταζόμενων 5 αστέρων σε χρήστες μέσω  Google / Doctor any Time

Ποιότητα στις διαγνωστικές εξετάσεις

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων GDPR

e – Ραντεβού μέσω Doctor Αny Τime σε:  ΚαρδιολόγοΟυρολόγοΝευρολόγο – Διαγνωστικές Εξετάσεις

Εημερωτικά Blogs:  checkup.com.gr  –  nosileftis24.gr   –  syntagografisis.grtestcovid.gr

 

Διαγνωστικό Κέντρο Βιοπαθολογίας – Αθήνα | Ιατρικό Κέντρο Check Up Medicus | Checkup – Εξετάσεις Αίματος – ΕΟΠΥΥ.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας email ή τηλεφωνήστε μας για ραντεβού για εξέταση ή με ιατρό.

Check Up Medicus | Διαγνωστικό Κέντρο Αθήνα | Εξετάσεις Αίματος | Covid-19 Test
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0