Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα – Μικροβιολογία – Ιολογία Ερπητοϊοί DNA test

erpitoidi_dna_testΟι πλέον συνηθισμένες μορφές έρπητα είναι οι :
  • ΗSV I ο επιχείλιος έρπητας και HSV II ο έρπητας των γεννητικών οργάνων. Οι συγκεκριμένοι ιοί προκαλούν χαρακτηριστικές αλλοιώσεις στις θέσεις μόλυνσης.  Αποτελούν λοιμώξεις του κεντρικού νευρικού. Η παρουσία τους συσχετίζεται και με :- ιογενείς εγκεφαλίτιδες                                                                                  – αρκετούς επιθηλιακούς όγκους (π.χ.πλακώδη καρκινώματα στο στοματοφάρυγγα).

 

  •  VZV είναι ο ιός της ανεμοβλογιάς, προσβάλλει το αναπνευστικό και μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια σε λανθάνουσα κατάσταση. Η πιθανή ενεργοποίησή του, κυρίως σε φάση ανοσοκαταστολής – εξάντλησης, έχει επώδυνα κλινικά συμπτώματα (εκδήλωση έρπη ζωστήρα). Η μόλυνση από τον ιό, σε περίοδο κύησης, είναι επικίνδυνη για το έμβρυο.

 

  • EBV (Epstein-Barr) είναι ο πλέον συχνός ερπητοϊός στον άνθρωπο. Εμφανίζεται αρχικά με την κλινική εικόνα της λοιμώδους μονοπυρήνωσης (νόσος του φιλιού) με συμπτώματα πυρετού, κόπωσης, φαρυγγίτιδας και ήπιας ηπατίτιδας (αυξημένες τρανσαμινάσες). Η άμεση  ανίχνευση του ιού με τα τεστ DNA, είναι κρίσιμη για τον καθορισμό των άμεσων ιατρικών οδηγιών για την ασφαλή αντιμετώπιση της λοίμωξης Έχει συσχετισθεί με πολλές νεοπλασίες (σε ρινοφάρυγγα, λέμφωμα Burkitt, νόσο Hodgkin).

 

  • CMV ο κυτταρομεγαλοϊός παρουσιάζεται με λοίμωξη που μοιάζει με αυτή της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Μπορεί να εξελιχθεί σε ηπατίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, επίσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εμβρυϊκές βλάβες κατά τη διάρκεια της κύησης. Παρουσιάζει στατιστική συσχέτιση με την ανάπτυξη όγκων και τον αυξημένο ρυθμό γήρανσης του ανοσοποιητικού.

 

  • HHV-8 είναι ο ερπητοϊός 8, ο οποίος συσχετίζεται με την ανάπτυξη των σαρκομάτων kaposi, με την εκδήλωση της νόσου castleman, τα πρωτοπαθή λεμφώματα διαφόρων κοιλοτήτων (PEL)  καθώς και με το πολλαπλούν μυέλωμα.
Oι αναλύσεις γίνονται για κάθε ερπητοϊό ξεχωριστά.
Για λόγους οικονομίας, παρέχουμε επιπλέον και  πακέτα ταυτόχρονης ανάλυσης πολλών τύπων ερπητοΙών, όπως τα :
  • Α’ πακέτο HSV-1, HSV-2, CMV
  • Β’ πακέτο HSV-1, HSV-2, CMV, EBV, VZV

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, και η λήψη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τα αποτελέσματα δίνονται σε 4-5 εργάσιμες ημέρες.

Το κόστος ανάλυσης των ανεξάρτητων γονιδίων των ερπητοοϊών κυμαίνεται απο 120 εως 150 ευρώ για κάθε ερπητοϊό

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Μικροβιολογικό Γονιδιακής DNA – Υπερήχων – Ιατρεία

Κλινικός Βιοχημικός Ι. Γρατσίας – Μικροβιολόγος Ι. Κατσαβοχρήστος – Ακτινοδιαγνώστης Σ. Αλαγιάννης

Καρδιολόγος Α. Καστανάς – Νευρολόγος Γ. Καραγεώργης – Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας

Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.

Εξετάσεις αίματος neoscreen με πιστοποίηση ISO 9001:2018

Κλείστε Ραντεβού για εξετάσεις μέσω Doctor Αny Τime    Αξιολόγηση / Review