Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Εξειδικευμένα Check Up Διαταραχές θυρεοειδή

diataraxes_thiroidiΟ θυρεοειδής αδένας είναι κομβικό όργανο στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Οι ορμόνες που παράγει (Τ3 και Τ4) προσλαμβάνονται από όλα τα κύτταρα του οργανισμού και ρυθμίζουν το μεταβολικό τους ρυθμό.

Η υπερλειτουργία του αδένα, η υψηλή δηλαδή παραγωγή Τ3 και Τ4 συσχετίζεται με νευρικότητα, κακό ύπνο, υπέρταση, ταχυκαρδία, υπερβολική εφίδρωση, τρόμο στα χέρια, σύγχυση, ανεξήγητη απώλεια βάρους κ.α.

Η υπολειτουργία του στην αντίθετη περίπτωση, συσχετίζεται με βραδυκαρδία, αίσθηση κόπωσης, υπνηλία, σύγχυση, νευρικότητα, αύξηση βάρους κ.ά.

 Οι εξετάσεις που προτείνονται είναι η μέτρηση των :

 Τ3 (τριϊωδοθυρονίνη), fT3 (ελεύθερη τριϊωδοθυρονίνη), T4 (θυροξίνη), fT4 (ελεύθερη θυροξίνη): οι παραγόμενες από τον θυρεοειδή ορμόνες και τα βιολογικά δραστικά κλάσματά τους.

 TSH (θυρεοτρόπος ορμόνη): η εγκεφαλική ορμόνη που ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, από τη μέτρηση της οποίας εξάγονται συμπεράσματα για την υπο/υπερ-λειτουργία του.

 Αnti-TPO (αντιθυρεοειδικά αντισώματα), anti-TG (αντιθυρεοσφαιρινικά αντισώματα: τα κύρια αντιθυρεοειδικά αντισώματα. Οι αναλύσεις μπορούν να προβλέψουν αρχόμενη υπολειτουργία του αδένα και χρησιμοποιούνται για τη διαπίστωση της θυρεοειδίτιδας Hashimoto και της ασθένειας Graves.

Θυρεοσφαιρίνη (TG), καλσιτονίνη (CT), CEA (καρκινοεμβρυϊκό αντιγόνο): δείκτες με τους οποίους μπορούν να ανιχνευθούν νεοπλασίες και καρκινώματα στον αδένα. Οι αναλύσεις προτείνονται σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις νεοπλασματικού νοσήματος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τις εξετάσεις του θυρεοειδούς δεν απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία ή κάποια ιδιαίτερη δίαιτα.

 

ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

Η αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ( ωράριο εργαστηρίου 7.30 π.μ. – 7,30 μ.μ.).

Προσοχή χρειάζεται μόνο για άτομα που βρίσκονται σε αγωγή για το θυρεοειδή, καθώς δε θα πρέπει να έχουν πά1ρει τα φάρμακα τους πριν την αιμοληψία, εκτός εάν ο ιατρός τους υποδείξει διαφορετικά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν για αιμοληψίες μέχρι τις 11,00.

 

ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Οι επιμέρους εξετάσεις μπορούν να γραφτούν στον ΕΟΠΥΥ, και ισχύουν χρεώσεις βάση συμμετοχής (συνήθως 15%)

Ο Το κόστος των αναλύσεων με ιδιωτική κάλυψη διαμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο του ελέγχου:
  •  Προκαταρκτικός έλεγχος με TSH: 12 ευρώ.
  • Α’ επιπέδου (βασικός έλεγχος) με τις Τ3, fT4, TSH: 44,25 ευρώ 
  • B’ επιπέδου (πρόσθετος έλεγχος για θυρεοειδίτιδες Hashimoto) με τις Τ3, Τ4, fT4, TSH, anti-TPO, anti-TG: 110 ευρώ . Προσφορά μηνός 39,60 ευρώ*
  • Γ’ επιπέδου με το σύνολο των 10 αναλύσεων, που περιλαμβάνει Τ3, Τ4, fT4, TSH, anti-TPO, anti-TG και πρόσθετα τους καρκινικούς δείκτες TG , CT, CEA : 75.60 ευρώ. (περιλαμβάνει την προσφορά Β’επιπέδου και 25% έκπτωση στους δείκτες)*
     

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*Για τις προσφορές απαιτείται κράτηση μέσω τηλεφώνου ή μέσω e-mail 

Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν

To Check up του θυρεοειδούς ολοκληρώνεται με την υπερηχογραφική του απεικόνιση. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήριο.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Ιατρεία

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Ιατροί: Παθολόγος Λ. Νικολιδάκης, Καρδιολόγος Α. Καστανάς, Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση : Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος