Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Πανόρμου - 40
Αμπελόκηποι, Αθήνα

210 6983222

Προληπτικά Check • Up Γυναικών σε εμμηνόπαυση

ginekon-eminopausiΜε την εμμηνόπαυση ο έλεγχος στις γυναίκες ξεκινά με το βασικό Check up, τον έλεγχο της σιδηροπενίας και του θυρεοειδούς όπως και για τις γυναίκες νεότερης ηλικίας. Όμως η συμπεριφορά του μεταβολισμού της γυναίκας τροποποιείται σε αρκετά επίπεδα. Μεταξύ των μεταβολών που μας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι η διαφοροποίηση του λιπιδαιμικού προφίλ (κυρίως στις χοληστερίνες) και του μεταβολισμού των οστών που εκφράζεται με οστεοπενία ή οστεοπόρωση, οπότε και εκτελούμε σειρά νέων εξετάσεων. Πρόσθετος έλεγχος μπορεί να γίνει και για νεοπλασματικά νοσήματα των γεννητικών οργάνων και του εντέρου.

Έτσι, πέρα των αναλύσεων του βασικού Check up προτείνονται οι εξετάσεις :

Σίδηρος (Fe) και η κύρια αποθήκη του σιδήρου η φερριτίνη (Ferr) που επιλέγονται σε συνδυασμό, για τη διερεύνηση πιθανής έλλειψης σιδήρου. Ενδείξεις σιδηροπενίας είναι τα εύθραυστα μαλλιά και νύχια, αίσθημα κόπωσης και λιποθυμικές τάσεις.

Ασβέστιο (Ca) που είναι ένα από τα βασικότερα ιχνοστοιχεία του μεταβολισμού και συσχετίζεται με τη φυσιολογία πολλών συστημάτων του οργανισμού, όπως του θυρεοειδή, νεφρών, οστών κ.α.

NTx ούρων (τελοπεπτίδιο τύπου Ι κολλαγόνου) που αποτελεί προϊόν αποικοδόμησης των οστών. Με την εξέταση αυτή μπορούμε να προβλέψουμε πιθανή οστεοπενία και οστεοπόρωση, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες συμβουλές ή θεραπείες έγκαιρα.

Παραθορμόνη (PTH) που αποτελεί τη βασική ρυθμιστική ορμόνη στο μεταβολισμό του ασβεστίου και των οστών.

Βιταμίνη D3 25(OH) που είναι η υπεύθυνη βιταμίνη για την αποτελεσματική απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά, με έντονη προστατευτική δράση έναντι των ιώσεων και των καρκίνων.

T3 (τριϊωδοθυρονίνη), fT4 (ελεύθερη θυροξίνη), TSH (θυρεοτρόπος ορμόνη), anti-TPO (αντιθυρεοειδικά αντισώματα), anti-TG (αντιθυρεοσφαιρινικά αντισώματα) που αποτελούν ένα πακέτο αναλύσεων του θυρεοειδούς με το οποίο ελέγχεται τόσο η βιοχημική απόδοση και ρύθμιση του θυρεοειδούς, όσο και η ύπαρξη αυτοαντισωμάτων που μπορεί να καταστρέψουν τη λειτουργία του σε βάθος χρόνου. Οι γυναίκες παρουσιάζουν γενικά αυξημένες πιθανότητες σε θυρεοειδοπάθειες, οι οποίες μπορούν να απορρυθμίσουν κατά επικίνδυνο τρόπο την καρδιακή λειτουργία αλλά και το γενικότερο μεταβολισμό και ψυχισμό της γυναίκας.

CEA (καρκινοεμβρυϊκό αντιγόνο), CA 19.9 (καρκινικό αντιγόνο 19.9), CA 15.3 (καρκινικό αντιγόνο 15.3), CA 125 (καρκινικό αντιγόνο 125). Με αυτές τις αναλύσεις είναι δυνατόν να ανιχνεύσουμε φλεγμονές αλλά και νεοπλασίες σε έγκαιρο χρόνο, σε ωοθήκες μαστούς, αλλά και στο ήπαρ και έντερο.

Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν
Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνονται τα εξής :
  • να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
  • η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
  • το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωικά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
  • το πρωΐ να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.
 Για τη λήψη των ούρων :
  • συλλέγονται τα πρώτα πρωϊνά.
  • τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
  • τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουροσυλλέκτη.

Για την συλλογή των ούρων 2ώρου απαιτείται να γίνει 3ήμερη δίαιτα σε καφέ, τσάι, μπανάνες, σοκολάτα, ενώ απαιτείται και ειδικό συντηρητικό που μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το εργαστήριο. Για πληροφορίες στην τρόπο συλλογής – φύλαξης των ούρων αλλά και για την προμήθεια του συντηρητικού, παρακαλώ επικοινωνήστε με το εργαστήριο.

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών αναλύσεων δίνονται σε 2-3 ημέρες.

Το κόστος ξεκινάει από τα 96 (-25% έκπτωση πακέτου) =72 ευρώ με τις αναλύσεις του βασικού check up.

Ο συνδυασμός των αναλύσεων του βασικού check up με τις αναλύσεις ασβέστιο, PTH, 25 (OH)D3, σίδηρος, φερριτίνη, freeT4, TSH, CEA, CA125 έχει κόστος 235 (-25%) = 176,25 ευρώ.

Το κόστος για όλες τις αναλύσεις είναι 388 ευρώ (-25%) = 291 ευρώ.

 

 

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Πολυιατρείο

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Κλινικά Ιατρικά τμήματα: Παθολογικό Α. Γιακουμής, Καρδιολογικό Α. Καστανάς, Ουρολογικό Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος