Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Προληπτικά Check • Up Γενικό Check Up σε προσφορά 31 ευρώ

vasiko_checkupΣκοπός του Γενικού Check up είναι ο πρωταρχικός έλεγχος της υγείας του οργανισμού με μετρήσεις παραμέτρων του ανοσοποιητικού, η μέτρηση προδιαθεσικών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου λόγω δυσλιπιδαιμίας και ενδοαγγειακών φλεγμονών καθώς και την πιθανή ανίχνευση των βασικότερων νοσημάτων του ανθρώπου (διαβήτης – καρδιαγγειακά – ηπατοπάθειες). Επιπρόσθετα, γίνεται και μία πρώτη εκτίμηση του μεταβολικού προφίλ του οργανισμού.

Οι εξετάσεις του Γενικού Check Up είναι οι :

Γενική Αίματος – Αιμοδιάγραμμα 21 παραμέτρων και Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (Τ.Κ.Ε.)

Γίνεται συνολική  αιμοδυναμικής εκτίμηση του οργανισμού με τις μετρήσεις των :

 • Aιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνης, ερυθρών κυττάρων και 4 βοηθητικών παραμέτρων αξιολόγησηs της μορφολογίας των ερυθρών κυττάρων .

Κρίνεται η φυσιολογία της παραγωγής του αίματος αλλά και πιθανές ενδείξεις αναιμίας από έλλειψη σιδήρου, βιταμινών ή παρουσία στίγματος μεσογειακής αναιμίας κ.α.).

 • Αριθμού των λευκών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, και του λευκοκυτταρικού τύπου, δηλαδή της αναλογίας των σχετικών υποπληθισμών των λευκών κυττάρων (πολυμορφοπύρηνα, λεμφοκύτταρα, μεγάλα μονοπύρηνα, ηωσινόφιλα).

Κρίνεται η ηρεμία ή μη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι πιθανών λοιμώξεων ή καταστροφών του οργανισμού (φλεγμονές), καθώς και η ύπαρξη αλλεργιών, ή παθολογικών νοσημάτων του μυελού των οστών.

 • Αιμοπεταλίων, των υπεύθυνων κυττάρων για την αιμόσταση, που δίνει επιπλέον πληροφορίες για πιθανή λοίμωξη ή μακροχρόνια φλεγμονή (π.χ.κάπνιμα), αλλά και για πιθανές διαταραχές στην αιμόσταση (π.χ. θρομβοφιλία).
 • ΤΚΕ που αποτελεί ένα γενικό έλεγχο της υγείας και πρώτη εκτίμηση πιθανής ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού λόγω μακροχρόνιων φλεγμονών και νοσημάτων του οργανισμού. Μη αναμενόμενες τιμές υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου.

 

Σακχάρο νηστείας (Gluc) / Σάκχαρο 2-ώρου
Με την μέτρηση του σακχάρου μετά από δωδεκάωρη νηστεία, ελέγχουμε την παρουσία πιθανού διαβήτη από μη αναμενόμενες υψηλές τιμές.

Σε περιπτώσεις που έχει στο παρελθόν μετρηθεί σάκχαρο ελαφρά πάνω από το ανώτερο όριο ή λίγο κάτω από το κατώτερο όριο, προτείνουμε αντί της μέτρησης του σακχάρου νηστείας, την μέτρηση του σάκχαρου 2-ώρου, που γίνεται 2 ώρες μετά από πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες (ρωτήστε μας σχετικά). Με τρόπο αυτό φαίνεται καλύτερα η δυναμική του οργανισμού να “καίει” σάκχαρο, αποκαλύπτοντας την πιθανή προδιάθεση του ατόμου για διαβήτη. Η εξέταση του σακχάρου 2-ώρου, προσεγγίζει σε ένα βαθμό την καμπύλη σακχάρου, και προτείνεται ιδιαίτερα και σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, ή με παχυσαρκία ή σε μακροχρόνιο στρες.

 

Ουρία (Urea) και Κρεατινίνη (Crea) 

Με την μέτρηση των επιπέδων των δύο ουσιών, αξιολογείται η λειτουργία των νεφρών και η αποτελεσματικότητα τους να απομακρύνουν τις συγκεριμένες τοξίνες, που είναι τα βασικά προς αποβολή υποπροϊόντα του μεταβολισμού.

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα για την έμμεση ανίχνευση και εκτίμηση καταστάσεων αφυδάτωσης, διατροφικών διαταραχών, καρδιακής ανεπάρκειας κ.α.

 

Ουρικό οξύ (Uric acid)
Είναι ο πρωταρχικός δείκτης για αρθρίτιδα και χρησιμοποιείται σαν δείκτης φθοράς και  των αρθρώσεων λόγω ηλικίας ή αθλητικής ή και φαρμακευτικής καταπόνησης. Υψηλά επίπεδα ουρικού οξέως αξιολογούνται για τη ρύθμιση των διατροφικών συνηθειών με τροφές φτωχές σε ουρικό οξύ, ή και την ανάγκη λήψης φαρμακευτικής αγωγής. Πόνοι αρθρώσεων και ενοχλήσεις ή πόνοι στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών (ποδάγρα), είναι από τις χαρακτηριστικές ενδείξεις υψηλών τιμών ουρικού οξέος.

 

Λιπιδαιμικό προφίλ, με τις μετρήσεις της ολικής χοληστερίνης (Chol), της χοληστερίνης υψηλής πυκνότητας – HDL (προστατευτική χοληστερίνη), της χοληστερίνης χαμηλής πυκνότητας – LDL (βλαπτική χοληστερίνη) , του αθηρωματικού δείκτη, των Τριγλυκεριδίων (Trig) και Ολικών Λιπιδίων (Total Lipids)

Με το λιπιδαιμικό προφίλ γίνεται εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου λόγω αθηρωμάτωσης, που μπορούν να επισπεύσουν τα λιπίδια. Πέρα από τις μετρήσεις των ουσιών αυτών, αξιολογείτε και η μεταξύ τους αναλογία ( αθηρωματικός δείκτης).

Στα αποτελέσματά εκτιμάται η ενδογενής παραγωγή των χοληστερινών καθώς και η διατροφική επιβάρυνση των ζωικών λιπαρών στον οργανισμό μας. Τα αποτελέσματα συναξιολογούνται στο σύνολό τους με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες (κάπνισμα, υπέρταση, διαβήτης, μη άσκηση, διατροφή κ.α.) για περαιτέρω διατροφικές συμβουλές ή θεραπευτικές αγωγές με συμπληρώματα διατροφής ή και φαρμάκων, εάν τελικώς αυτά κριθούν απαραίτητα.

 

C αντιδρώσα πρωτεϊνη ποσοτική / υψηλής ευαισθησία (hs-CRP)

Η εξέταση είναι ένας πολύ ευαίσθητος δείκτης φλεγμονών – καταστροφών του οργανισμού, που αξιολογεί συνολικά την κατάσταση ενεργοποίησης ή μη ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού, από κάποιο παθολογικό παράγοντα. Η εξέταση έχει παρόμοια αξιολόγηση με την ΤΚΕ, με την διαφορά ότι είναι δείκτης φλεγμονών των τελευταίων τριών ημερών (σε σχέση με την ΤΚΕ που είναι δείκτης του τελευταίου μήνα), αλλά του ότι είναι πολύ ποιο ευαίσθητη από την ΤΚΕ.

Η ανάλυση  λόγω της αυξημένης ευαισθησίας της, μπορεί να ανιχνεύσει :

–  μικρές φλεγμονές των δοντιών και των αρθρώσεων αλλά και άλλων οργάνων

–  φλεγμονώδη επίδραση του καπνού ή παχυσαρκίας

– τον ενεργό σχηματισμό αθηρωματικών πλακών εντός των αγγείων (συναξιολογείται μαζί με το λιπιδαιμικό προφίλ στην εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου).

 

Ηπατικά ένζυμα : τρανσαμινάσες (AST και ALT) και γ-GT
Με την ταυτόχρονη μέτρηση και των τριών αναλύσεων, ελέγχεται η φυσιολογία της ηπατικής λειτουργίας και εκτιμάται πιθανή επιβάρυνση του ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων, αλλά και από πολυφαγία, λιπώδη διήθηση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.
Έμμεσα οι εξετάσεις αυτές, μπορούν να υποδείξουν λοιμώξεις του ήπατος όπως η ηπατίτιδα Β και C (σεξουαλικά και ιατρογενώς μεταδιδόμενα), ώστε να δοθούν άμεσα οι κατάλληλες ιατρικές θεραπείες και προφυλάξεις.

 

Η Γενική ούρων χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βαθμού ενυδάτωσης του οργανισμού, της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και κυρίως των νεφρών, αλλά και για την ανίχνευση τυχόν λοιμώξων της ουροδόχου  κύστεως.

Μπορούν επίσης να διαπιστωθούν έγκαιρα επικίνδυνες διαταραχές του μεταβολισμού, όπως σε περιπτώσεις απότομης απώλειας βάρους, αλλά και σοβαρότερα εκφυλιστικά νοσήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως.

Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν
Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνονται τα εξής :
 • να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
 • η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
 • το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωικά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
 • το πρωί να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.
Για τη λήψη των ούρων :
 • συλλέγονται τα πρώτα πρωϊνά.
 • τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
 • τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουροσυλλέκτη.

Τα αποτελέσματα δίνονται εντός 2 ωρών.

 

Προσφορά μηνός με τελική τιμή τα 31 ευρώ.

Απαιτείται η κράτηση του πακέτου τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

 

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Πολυιατρείο

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Κλινικά Ιατρικά τμήματα: Παθολογικό Α. Γιακουμής, Καρδιολογικό Α. Καστανάς, Ουρολογικό Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος