Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Προληπτικά Check • Up Ανδρών 40-65 ετών

andron_40-70Για τους άντρες σε αυτή την ηλικία βασιζόμαστε στο check up ανδρών των 18-40 ετών. Δίνουμε επιπρόσθετα προσοχή στην πρόληψη του προστατικού καρκίνου, ο οποίος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου των ανδρών μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας. Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι δείκτες ενδοαγγειακών φλεγμονών, που αποκαλύπτουν κινδύνους καρδιαγγειακών επεισοδίων. Προαιρετικά, γίνεται επιλογή μεταξύ των σημαντικότερων δεικτών νεοπλασίας, με έμφαση σε αυτούς του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και έλεγχος των φυλετικών ορμονών του άνδρα, που σχετίζονται με την υγεία της σεξουαλικής του ικανότητας.

Οι πρόσθετες εξετάσεις που προτείνονται πέραν αυτών του Check up ανδρών 18-40, είναι :

Το PSA (προστατικό αντιγόνο) και προαιρετικά το free-PSA (ελεύθερο προστατικό αντιγόνο) αποτελούν ίσως την πλέον σημαντική εξέταση για τον άνδρα άνω των 40 ετών, για την πρώιμη ανίχνευση του προστατικού καρκίνου. Η αξία της εξέτασης την καθιστά για πολλούς ιατρούς ως την πλέον απαραίτητη μεταξύ των εξετάσεων του ετήσιου προληπτικού check up. Η αξιολόγιση της γίνεται με την σύκριση των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται ανά έτος.
Πέρα της χρήσης του PSA ως δείκτης νεοπλασίας, χρησιμοποιείται και ως εργαλείο για την ανίχνευση λοιμώξεων του προστάτη (προστατίτιδες) που είναι ιδιαίτερα συχνές μεταξύ των ανδρών. Η πρόημη ανίχνευση τους είναι απαραίτητη για την έγκαιρη θεραπεία τους και την διφύλαξη της υγείας του αδένα.

Η αξία του CEA (καρκινοεμβρυϊκό αντιγόνο) είναι εμφανής από το γεγονός ότι αποτελεί γενικό δείκτη νεοπλασίας και συσχετίζεται με τα πλέον συχνά νοσήματα νεοπλασίας σχεδόν όλου του σώματος (ήπατος, θυρεοειδούς, λάρυγγα, οισοφάγου, ορθού, όρχεων, ουροδόχου κύστης, παγκρέατος, παχέος εντέρου, πνεύμονα, στομάχου).

Η ανάλυση aFP (α – εμβρυϊκή πρωτεΐνη) αποτελεί ειδικό δείκτη φλεγμονής – νεοπλασίας του ήπατος αλλά και των όρχεων.

Το CA 19-9 (καρκινικό αντιγόνο 19-9) αποτελεί ειδικό δείκτη φλεγμονής – νεοπλασίας παγκρέατος, παχέως εντέρου, ήπατος, στομάχου.

Οι Testo (τεστοστερόνη), free-Testo (ελεύθερη τεστοστερόνη) αφορούν τη μέτρηση της σημαντικότερης ανδρογόνου ορμόνης στον άνδρα. Χρησιμοποιείται κυρίως στην ανίχνευση της ορμονοεξαρτώμενης αιτίας της περιορισμένης σεξουαλικής διάθεσης και ικανότητας, καθώς και της γενικότερης ευεξίας του άνδρα.

Τα αποτελέσματα σας τα παραδίδουμε με πλήρη επεξήγηση – αξιολόγηση και πρώτες οδηγίες εφ’οσον χρειασθούν
Σαν προετοιμασία για την πρωϊνή αιμοληψία και εξέταση, προτείνονται τα εξής :
  • να γίνει υποχρεωτικά λήψη γεύματος το προηγούμενο βράδυ.
  • η λήψη του τελευταίου γεύματος να γίνει μέχρι και 11-12 ώρες πριν την αιμοληψία.
  • το βραδινό γεύμα να έχει τα λιγότερα δυνατά ζωϊκά λιπαρά (εάν εμπεριέχει τυριά, λιπαρά γαλακτοκομικά και κρέατα).
  • το πρωί να μη γίνει λήψη γεύματος, παρά μόνο καφέ και μία φρυγανιά, με ελεύθερη κατανάλωση νερού.
Για τη λήψη των ούρων :
  • συλλέγονται τα πρώτα πρωϊνά.
  • τοπική πλύση με άφθονο νερό, χωρίς σαπούνι.
  • τα πρώτα ούρα της ούρησης τα απορρίπτουμε και συλλέγουμε μία μικρή ποσότητα από τα μεσαία της ούρησης, σε ειδικό ουρο-συλλέκτη.

Τα αποτελέσματα δίνονται αυθημερόν.

Το κόστος των αναλύσεων του βασικού check up ανδρών με το PSA και την δωρεάν εξέταση anti-HIV εάν ζητηθεί, είναι 204 ευρώ (-25% έκπτωση πακέτου) = 153 ευρώ και διαμορφώνεται περαιτέρω με τις επιπλέον αναλύσεις που μπορεί να ζητηθούν.

Το κόστος για όλες τις αναλύσεις του πακέτου είναι 330 ευρώ (-25%) = 274,50 ευρώ.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Γονιδιακής Ανάλυσης – Πολυιατρείο

Μικροβιολογικό DNA Γονιδιακές εξετάσεις αίματος neoscreen Πιστοποίηση ISO 9001:2008

Κλινικά Ιατρικά τμήματα: Παθολογικό Α. Γιακουμής, Καρδιολογικό Α. Καστανάς, Ουρολογικό Κ. Ψύλλιας
Υγεία πεπτικού – Διαιτολογία – Συμβουλετική Προγραμματισμός πρόληψης υγεία -2η γνώμη Health coaching
Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη.
Διεύθυνση Ι. Γρατσίας – Ι. Κατσαβοχρήστος