Πανόρμου - 40, Αμπελόκηποι Αθήνα, ΤΚ. 11523

Πρόληψη και ΕνημέρωσηΆρθρα σχετικά με θέματα πρόληψης της υγείας

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

Από τον Δεκέμβριο του 2012 ακούμε στις ειδήσεις το πόσο μεγάλο κίνδυνο ενέχει το φαινόμενο της μοντέρνας αιθαλομίχλης που βιώνουμε. Οι νευροτοξικές καρκινογεννετικές ιδιότητές της αλλά και η μακροχρόνια καταστροφή των πνευμόνων που επιφέρει, είναι πράγματι αδιαμφισβήτητο επιστημονικό δεδομένο !

Η διαφαινόμενη αδυναμία των αρχών αλλά και τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, εκτιμώ πως προδιαγράφουν επιδείνωση της κατάστασης για τα προσεχή χρόνια. Επομένως πρέπει να πάρουμε μέτρα σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα άμεσα!

αιθαλομίχλη cumedicus

Σταματήστε το νέφος έξω από την πόρτα του σπιτιού σας

​ Μην ανοίγετε τα πορτοπαράθυρα του σπιτιού κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν μεγιστοποιείται η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Ο αερισμός του σπιτιού να γίνεται μόνο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σημειώστε την αναπόφευκτη είσοδο του εξωτερικού μολυσμένου (και κρύου) αέρα από τις χαραμάδες στις πόρτες και τα παράθυρα, όταν δημιουργούμε κενό αέρος εντός του σπιτιού, στις περιπτώσεις που :

  • χρησιμοποιούμε απορροφητήρα στην κουζίνα που ‘ρουφάει’ τον αέρα του σπιτιού
  • ανάβουμε τζάκι ή ξυλόσομπα που δεν έχει ανεξάρτητη παροχή αέρα από τους εξωτερικούς χώρους,το οποίο κατά την καύση, καταναλώνει τον αέρα του σπιτιού

 

Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Προμηθευτείτε οικιακές συσκευές φίλτρων αέρα (να έχουν φίλτρα HEPA και ενεργού άνθρακα), ειδικά εάν υπάρχουν άτομα ευαίσθητα στην οικογένεια. Προτιμήστε δε τις συσκευές που περιλαμβάνουν και ιονιστή, που είναι πλέον αποδοτικές.

afygrantyras_aithanomixli

 

 

Μην εκτίθεστε άσκοπα στο νέφος

​Μειώστε την παραμονή σας σε χώρους εκτός σπιτιού κατά τις ώρες της αιθαλομίχλης. Περιορίστε την άθληση και την φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, ή σε χώρους που η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη.

ποδήλατα έξω από τη βουλή

Περιορίστε την χρήση του τζακιού

Η λειτουργία 2-3 ωρών του τζακιού δημιουργεί νέφος μικροσωματιδίων εντός του σπιτιού με συγκέντρωση ρύπων πολλαπλάσιο του ανώτερου ορίου ασφαλείας Εάν τελικά χρησιμοποιείτε τζάκι, φροντίστε να είναι ενεργειακό, και με προστατευμένο το θάλαμο καύσης για την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς μικροσωματιδίων στο εσωτερικό χώρο.

τζάκι

Ενημερώστε σχετικά φίλους, γνωστούς και γείτονες για την σοβαρότητα του προβλήματος. Η μείωση των ρύπων που σκοτώνουν, είναι υπόθεση όλων μας.

Ιωάννης Γρατσίας

8-1-2012

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βιοπαθολογίας Μικροβιολογικό Μοριακή DNA Υπέρηχοι ΕΟΠΥΥ – Ιατρεία

Βιοχημικός Ι. Γρατσίας – Βιοπαθολόγος Ι. Κατσαβοχρήστος – Ακτινοδιαγνώστης Σ. Αλαγιάννης – Γενικός Ιατρός Χ. Χρυσανθάκου – Καρδιολόγος Α. Καστανάς – Νευρολόγος Γ. Καραγιώργης – Ουρολόγος Κ. Ψύλλιας – Πνευμονολόγος Ζέφη Μπαρμπαρέσσου

Ευθύνη & Ήθος στην ΒιοΪατρική επιστήμη – Εξατομικευμένη Ιατρική Πράξη με Ευγένεια και Ενσυναίσθηση

Ποιότητα στις διαγνωστικές εξετάσεις    Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων GDPR

e – Ραντεβού μέσω Doctor Αny Τime σε ΚαρδιολόγοΟυρολόγοΝευρολόγο – Διαγνωστικές Εξετάσεις

A permanent AppleADay councelorsyntagografisis.gr