Αμπελόκηποι 210-6983 222 | 213-0312 000
Γκύζη 216-070 0000

3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση του COVID-19 στο σπίτι

 

Η σωστή φροντίδα και παρακολούθηση του ασθενή με COVID-19 είναι σημαντική. Είτε έχετε ήπια συμπτώματα ή είστε ασυμπτωματικοί μετά από ένα θετικό τεστ, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον γιατρό σας ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.

Κάποια πρόσθετα μέτρα – προφυλάξεις που θα μπορούσατε να λάβετε είναι :

 

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΛΜΙΚΟ ΟΞΥΜΕΤΡΟ
Το παλμικό οξύμετρο είναι η μικρή συσκευή που εφαρμόζεται στο δάχτυλό  και μετρά τον καρδιακό παλμό και το επίπεδο κορερεσμού οξυγόνου στο αίμα σας. Είναι πολύ απλή στην χρήση και μπορείτε να την προμηθευτείτε από το φαρμακείο σας . Η παρακολούθηση του κορεσμού του οξυγόνου είναι σημαντική, γιατί ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 μπορεί να έχουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, αλλά μπορεί να μην αισθάνονται δύσπνοια ή ταχύπνοια.

Ενδεικτικά σε μετρήσεις κορεσμού οξυγόνου αξιολογούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους γενικούς κανόνες

  • 95% ή υψηλότερο: Έχετε φυσιολογική ποσότητα οξυγόνου στο αίμα σας.
  • 91-94% : Το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα σας είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο. Ενημερώστε το γιατρό σας και παρακολουθήσετε το μαζί.
  • 90% ή χαμηλότερη: Είστε σε κατάσταση πιθανού άμεσου κινδύνου. Ενημερώστε άμεσα τον ιατρό σας ή μεταβείτε αμέσως σε μονάδα υγείας αντιμετώπισης covid – ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά. Μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος ανάμεσα στο να αισθάνεστε καλά και να βρίσκεστε σε κατάσταση ουσιαστικής απειλής της ζωή σας.

 

2. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ρωτήστε τον γιατρό σας ώστε να ανακουφίστε

  • τον βήχα με ένα φαρμακευτικό κατασταλτικό. Ο βήχας που σχετίζεται με τα COVID θα είναι ξηρός και χωρίς φλέγμα, οπότε αναζητήστε λογικά κατασταλτικά με δεξτρομεθορφάνη.
  • τους πόνους του σώματος ή σπάσετε τον πυρετό σας με ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη. Και τα δύο είναι απόλυτα ασφαλή, εάν έχετε διαγνωστεί με COVID-19.

 

3. ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3
Σε μελέτες αναφέρεται ότι η έλλειψη βιταμίνη D αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες των ασθενών με COVID-19 να εισαχθούν σε ΜΕΘ καθώς και την πιθανότητα θανάτου.  Βάση αυτών και με δεδομένων και ότι στην Ελλάδα, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού  (> 50% ) έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον ήπια έλλειψη βιταμίνης, η προληπτική χορήγηση της είναι τουλάχιστον λογική.

Μπορείτε επίσης να πάρετε βιταμίνη D με καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίου, που μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Η βιταμίνη D βρίσκεται πλούσια σε λιπαραά ψάρια όπως στη σαρδέλλα το σολομός ή τον τόνο, αλλά και στα μανιτάρια.

Check Up Medicus | Διαγνωστικό Κέντρο Αθήνα | Εξετάσεις Αίματος | Covid-19 Test
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0